Išči
Gradbeni elementi, ki zmanjšujejo toplotne mostove in udarni zvok

Schöck Bauteile GmbH.14 družb, 1.000 zaposlenih.

Kot dobavitelj v gradbeništvu Schöck Bauteile GmbH razvija, izdeluje in prodaja izpopolnjene gradbene komponente in sisteme za betoniranje in zidanje. Naš cilj je, da pod sloganom „Preprosto bolje graditi" nenehno razvijamo bolj kakovostne in enostavnejše komponente. Schöck se pri tem osredotoča na gradbeno-fizikalne, statične in konstrukcijske namene.

več

Najpomembnejša kompentenca je v rešitvah za toplotno izolacijo in zvočno izolacijo za novogradnje. S skupino izdelkov Isokorb®, Novomur® in Tronsole® Schöck ponuja tukaj dozorele rešitve, ki opredeljujejo raven tehničnega dosežka in se kontinuirano razvijajo naprej. Na področju armaturne tehnike je Schöck z armaturo za proboje Bole®, umetnim materialom, ojačanim s steklenimi vlakni Combar® in s sistemom trni (LD/SLD) na poti, da zgradi novo najpomebnejšo tehniko gradnje.

Poleg proizvodnih rešitev Schöck posebno pozornost namenja storitvam in servisu. Tako so vse skupine kupcev lahko deležne strokovne podpore „Preprosto bolje graditi" vezano na uporabljeno tehniko, servis, načrtovanje, usposabljanje, simpozije, programe za izračunavanje in tehnično dokumentacijo.

Zgodovina Schöcka na kratko
BIL_2012-Schöck-Jubiläumslogo_16z9_FHD.jpg
2012
Podjetje Schöck praznuje svojo 50. obletnico in z otvoritvijo muzeja Schöck nudi vpogled v 50 let inovacij. Z uvedbo izdelka Isokorb® na kanadski in ameriški trg se nadaljuje mednarodno trženje glavnega izdelka izven Evrope. Pri reviziji, ki jo je opravil mednarodni center za kakovost v Londonu, je skupina Schöck prejela "srebrno" priznanje kot podjetje, ki vlaga v ljudi (Investors in People).
BIL_2011-ILEP 2011_16z9_FHD.jpg
2011
Gradbeno nadzorno dovoljenje predstavlja začetek uvedbe na trg za serijo izdelkov Isokorb® R za energetsko učinkovitejšo in trajnostno priključitev balkonov na obstoječe zgradbe. S tem podjetje Schöck sedaj nudi rešitev Isokorb® tudi za trg gradbenih sanacij. Za nadaljnjo rast internacionalizacije na lokaciji Baden-Baden izgradijo novo proizvodno halo. Z odlikovanjem na podelitvi nagrade Ludwig Erhard 2011 je nagrajena trajnost upravljanja kakovosti podjetja Schöck.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
2010
Podjetje Schöck izhaja iz krize ojačeno in še naprej stavi na rast z inovacijo in internacionalizacijo. Nastanejo nova poslovna polja. Za prodajo in inženiring sistemskih rešitev za trajnostno izgradnjo balkonov na obstoječih zgradbah se ustanovi podjetje Schöck Balkonsysteme GmbH. Nadaljnje je trženje armature s steklenimi vlakni ComBAR® z izgradnjo novega kompetenčnega centra prejelo lasten okvir. Z Južno Korejo in Severno Ameriko se nadaljujejo tržne aktivnosti izven Evrope.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
2009
Svetovna gospodarska in finančna kriza je sledi pustila tudi pri podjetju Schöck in poskrbela za upad prometa, ki pa je še vedno pod povprečjem na trgu. Odločilnega pomena za uspeh so bili pravočasno uvedena ofenziva izdelkov, dosledno upravljanje stroškov in optimizacija procesa. V nasprotju s trendom so bile odprte podružnice v Franciji in Kanadi. V Švici in Avstriji je bil uveden uspešni izdelek Isokorb® Generation XT.
BIL_2008-Isokorb_KXT neue Generation_16z9_FHD.jpg
2008
Ustanovitelj podjetja Eberhard Schöck spada med finaliste natečaja „Podjetnik leta 2008“ ter tako šteje k vrhunskim podjetnikom nemšekga srednjega sloja. Schöckova mednarodna naravnanost se kaže v novi blagovni podobi „Innovative Building Solutions“ – „Inovativne gradbene rešitve“. S tipom XT se uvaja že šesta generacija Schöck Isokorb®, ki nudi v primerjavi s predhodnim modelom večjo debelino izolacijskega sredstva, 30 % boljšo toplotno izolacijo in 50% višjo zvočno izolacijo v telesu.
BIL_2007-ComBAR 09_26_Brueckenbau_16z9_FHD.jpg
2007

Po prodoru v gradnji predorov ComBAR® odpira mednarodni trg za nove aplikacije v visokih gradnjah, npr. parkirnih hišah, industrijskih tleh in gradnji mostov. Kot nadaljnjo inovacijo Schöck s svojimi balkonskimi sistemi prvič ponuja ne samo gradbeni element, temveč popolno rešitev za gradnjo balkonov pri novogradnjah in sanacijah. Internetna predstavitev v Nemčiji je bila popolnoma predelana in se odlikuje s številnimi novimi servisnimi storitvami za vse skupine strank.

BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
2006
Z ustanovitvijo lastne Družbe v Veliki Britaniji, z otvoritvijo predstavništva v Moskvi in prvim nastopom na sejmu izven Evrope v Dubaju in Kanadi je Schöck uresničil nadaljnje pomembne dogodke v intenacionalizaciji. Zato je podjetje pridobilo certifikacijo sistema managementa po evropskem standardu ISO 9001:2000.
BIL_2005_Eberhard Schöck_16z9_FHD.jpg
2005
Ustanovitelj firme Eberhard Schöck praznuje svoj 70. rojstni dan in se umakne iz nadzornega sveta. Schöck v konkurenci za najboljši inovacijski management dobi nagrado „TOP 100“ in se odlikuje s pečatom kakovosti „Investors in people“.
BIL_2004_Top Job_16z9_FHD.jpg
2004
V konkurenci TOP JOB je Schöck prikazal odličen management osebja. Na mednarodnem gradbenem sejmu BAUMA v Münchnu je predstavil Schöck novosti Schöck ComBAR in 5. generacijo novega Isokorba s HTE-modulom.
BIL_2003-Drucklager_HTE_gelb_Hochformat.jpg
2003
Novi HTE-modul Schöck Isokorb®-a z jasno izboljšanimi lastnostmi pri toplotni izolaciji in enostavnejši vgradnji je naslednji pomemben dogodek v zgodovini Isokorb®-a. Z GFK-armaturo Schöck ComBAR® ustvarja Schöck prehod pri gradnj tunelov.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
2002
Pravočasno za začetek uveljavljanja nove odredbe za varčevanje energije z novim ISOKORB®-om KX z novim betonskim tlačnim ležiščem, se z ISOKORB®-om KST in NOVOMUR®-om uvaja cela vrsta proizvodnih novosti za preprečevanje toplotnih mostov.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
2001
Za boljše in enostavnejše načrtovanje objektov se razvijata dva nova programa za izračune za BOLE® in Schöck trn tip SLD. Schöck prevzame poslovno enoto "Toplota in obloga" firme MEA Meisinger AG, prezentira razvoj in prodajo kletnih oken in svetlobnih oken na konzorciju z udeležbo MEA. Kletne izdelke še naprej vodi SyproSchöck GmbH.
BIL_2000-Bole_16z9_FHD.jpg
2000
Nabor izdelkov, ki je vezan za toplotno izolacijo se razširja s Schöck Isomur®om light za družinske hiše. S prebojno armaturo Schöck BOLE® zoper preboje podpornih stebrov s ploščami iz armiranega jekla Schöck nadaljuje razvijanje armaturne tehnike. Kot dopolnitev klasični terenski službi se uvaja svetovanje povsod po Nemčiji, ki ga opravljajo arhitekti in načrtovalci Schöck servisa za načrtovanje.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1999
Trgu sta predstavljeni dve specialni izpopolnitvi izdelka. Kot prvo je ISOKORB® KX dobil novo tlačno ležišče z imenom DQ, ki predvsem znatno skrajšuje čas vgradnje na gradbišču. Naprej, kletna okna nudijo Inset 2000 – nove možnosti sistema za vgradnjo oken na kleteh.
BIL_1998-D_Essen_16z9_FHD.jpg
1998
Odpre se novo skladišče v Essnu, katero se potrebuje kot center za logistično podporo za zahodno Evropo. Zaradi različnih načinov v gradnji je za francoski trg specialno uveden "RUTHERMA®" kot podobnost nemškemu Isokorb®u.
BIL_1997-ComBAR_Stab_16z9_FHD.jpg
1997
Na BAU u Münchnu je predstavljen popolnoma nov element betonske armature iz umetnega materiala ojačanega s steklenimi vlakni z imenom COMBAR®. S 1. aprilom je prevzet partner v prodaji Ribéma Bouwsysteme B.V. v Naardenu kot hčerinska firma. V Franciji Schöck prvič sodeluje na sejmu BATIMAT, ki se organizira v Parizu. Izdelki so sprejeti z velikim navdušenjem.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1996
Z ISOKORB®-om KH za spajanje lesenih balkonov z armiranim betonom se naprej gradita kompententnost in vodilnost na trgu vezano za toplotno izolacijo horizontalnih izstopajočih komponent. V Franciji se je začela oblikovati lastna prodajna mreža na terenu.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1994
Nova zgradba in otvoritev obrata Dölbau/Queis med Leipzigom in Halle/Saalom za izdelovanje INSET-okvirjev za odprtine. Poleg razširitve večkratnosti pri tipih in uporabi Isokorba je prišla na trg Tronsole® Q posebno za obrate za elemente, ki se vgrajujejo na kraju samem.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1993
Schöck STAIFIX® DSD (dvojni pomični klin) omogoča učinkovit in ekonomičen prenos visokih prečnih sil pri dilatacijskih fugah med betonskimi komponentami. Schöck AG se ustanovi zaradi zagotovitve napredka podjetniške skupine. Eberhard Schöck postane predsednik nadzornega sveta.
BIL_1992_Gründung Eberhard-Schöck-Stiftung_16z9_FHD.jpg
1992
Prične se proizvodnja Schöck ISOMUR® - dodatni element za toplotno izolacijo, tokrat za vertikalne toplotne mostove pri priključku stene kletne ali talne plošče. Eberhard-Schöck-sklad se ustanovi z namenom, da obrtniško usposablja mlade povsod po Vzhodni Evropi.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1985
Schöck TRONSOLE®, zaščita pred zvokom, ki nastane s hojo po stopniščih, poskrbi za več stanovanjskega udobja in se medtem o njem razmišlja kot o standardnem elementu. Elementi Tronsole® postanejo standardni izdelek v naši proizvodnji. V letih, ki sledijo, se proizvodni program hitro doponjuje s Tronsole® Z in T.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1983
Schöck ISOKORB®, element za toplotno izolacijo s priključno armaturo se predstavi trgu in kot revolucionarni izum prvič ponudi rešitev za toplotne mostove pri horizontalnih izstopajočih delih iz armiranega betona in s tem v zvezi tudi za poškodbe na poslopjih.
BIL_1979_Eberhard Schöck_Erfinder_16z9_FHD.jpg
1979
Eberhard Schöck je na smučanju v svoji sobi opazil vlažne zidove, ki so pokazatelj škodljivih vplivov toplotnih mostov pri horizontalnih iztopajočih betonskih elementih. Nastale so prve skice, ki so predstavljale temelje za razvoj revolucionarnega izdelka Schöck ISOKORB®-a. 1. marca so se začele prodajati Schöck komponente v Švici preko firme Feli Bauteile AG, Safenwil, danes Schöck Bauteile AG v Aarauu. Še istega leta se ustanovi Schöck Bauteile Ges.m.b.H v Kremsmünstru, danes Dunaj, za razširitev prodaje v Austriji.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1976
Kot drugi izdelki za kleti pridejo na trg iz lastnega razvoja okna za kleti in okvirji za odprtine iz betona s steklenimi vlakni. 1. decembra "Schöck Betonelemente GmbH" dobi ime "Schöck Bauteile GmbH".
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1972
Na BAUMA v Münchnu je predstavljeno prvo svetlobno okno iz poliestra, ojačano s staklenimi nitmi. To svetlobno okno v specifični jajčasti stabilnost racionalizira drage obloge betonskih svetlobnih oken in posebno montažo svetlobnih oken.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1969
Schöck-Inpor kletna okna so prvi izdelek, ki izpopolnjeno rešuje obloge za odprtine na kletnih oknih z betoniranjem na kraju samem.
BIL_1968-ZU.F2 Firmengelände Steinbach_16z9_FHD.jpg
1968
1. aprila se gradbeno podjetje in mlada firma "Schöck Betonelemente GmbH" preselita v obrtno področje Steinbach.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1967
Stara štala v Baden-Baden/Varnhalt postane skladišče z dvema pisarnama. Nastane "Schöck Betonelemente GmbH". Dve drugi hali sta zgrajeni na Steinbach obrtnem področju, sedežu današnje firme.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1963
Schöck Bautrupp se razvije v gradbeno podjetje, ki se ukvarja z gradnjo stanovanjskih objektov, obrtne in industrijske obrate ter javne zgradbe. Zaradi hitrega uspeha se lahko podjetje osredotoči na velike objekte, ki nastajajo zunaj regije, kot npr. München, Mühlacker ali Heilbronn.
BIL_1962-Schöck Bautrupp_16z9_FHD.jpg
1962
Eberhard Schöck s peščico zaposlenih ustanovi podjetje "Schöck Bautrupp", ki je specializirano za izdelovanje kleti za že dokončane hiše.
Naša filozofija
Mission_Vision-136_16z9_FHD.jpg
Eberhard Schöck_16z9_FHD.jpg

Ne smemo se oklepati starega. Za uspešnost je treba razvijati povsem nove stvari ali izboljševati obstoječe.

Eberhard Schöck, ustanovitelj družbe
Poslanstvo in vizija

Smo mednarodno vodilni ponudnik rešitev za probleme toplotnega in zvočnega izoliranja nosilnih gradbenih elementov v zgradbah.

Smo prednostne kontaktne osebe za arhitekte, projektante in izvajalce gradbenih del in vam, našim kupcem, nudimo velike koristi.

Prilagojeni na zahteve obstoječih mednarodnih trgov podpiramo dejavnosti naših kupcev od projektiranja do gradbeno-ekonomskih in ekoloških osnov.

Smo privlačen delodajalec za k storilnosti usmerjene sodelavce, ki skrbijo za rast, varna delovna mesta in vrednostno rastoče donose.

Gojimo tradicionalno visoko zavedanje o odgovornosti do naših zaposlenih, kupcev, partnerjev, dobaviteljev, družbe in okolja. Z aktivnim upravljanjem učinkovito usmerjamo naše dejavnosti na naše okolje in na ohranjanje zakonskih in etičnih standardov.

Vrednote

 

Vrhunske storitve

Vrhunske storitve so naš bistveni dejavnik uspešnosti.

Stremimo k nenehnim izboljšavam naših postopkov.

Vlagamo vse naše znanje in sposobnosti v to, da bi našim kupcem vedno nudili izdelke in storitve vrhunske kakovosti.

Podjetniško razmišljamo in ravnamo daleč čez meje oddelkov in panoge.

Zanesljivost

Do naših partnerjev se obnašamo pošteno.

Naše ravnanje določa zadovoljstvo kupcev.

Kolegi in drugi oddelki gledajo na nas kot na interne kupce.

Vsak posameznik pri Schöcku v vseh pogledih sledi smernicam upoštevanja tako zakonskih kot tudi notranjih predpisov in določil družbe in države, v kateri deluje.

Človečnost

Za nas je v središču pozornosti vedno človek. Zato se angažiramo za socialno sožitje v našem podjetju kakor tudi na vseh področjih družbe.

Odprtost

Do naših partnerjev se obnašamo odkrito.

Na napake gledamo kot na priložnosti za izboljšanje naših storitev, kjer vsak zase dela na tem, da se dokoplje do vzrokov in jih odpravi.

Seveda pride do nasprotij, a o njih govorimo odkrito in jih rešujemo hitro in pošteno.

Varnost pri delu, zdravstveno varstvo in varovanje okolja

Skrbimo za okolje s proizvodnjo z okolju prijaznimi materiali in postopki in gojimo okolju prijazno upravljanje voznega parka. Med cilje naše politike do okolja spadajo tudi naši ukrepi za zmanjšanje porabe energije. Tako na primer uvajamo fotovoltaične naprave za pridobivanje energije, teme varovanja okolja in zdravja pa igrajo veliko vlogo pri naših novih gradnjah in rekonstrukcijah.