Išči

Nova uprava pri Schöcku

BIL_NEWS_Bucher_16z9_FHD.jpg
Mike Bucher bo postal novi predsednik uprave Schöck AG

Baden-Baden, marec 2020 – S 16. aprilom 2020 bo Mike Bucher zasedel mesto generalnega izvršnega direktorja Schöck AG in hkrati predsednika uprave Schöck Bauteile GmbH. 

Mike Bucher (41) je služboval kot izvršilni direktor Wienerberger Österreich GmbH od leta 2018. Pred tem je zasedal različne poslovodne položaje v gradbeni industriji, med drugim pri Prefa in Geze. Odlikuje ga dobrih 20 let mednarodnih izkušenj direktorja dobaviteljev za gradbeništvo s poudarkom na inovacijah, razvoju poslovanja in digitalizaciji.

Kot predsedujoči prevzema Bucher celotno odgovornost nad mednarodno Schöck Group skupaj s svojima nekdanjima kolegoma v upravi dr. Haraldom Braaschem (tehnologija) in Thomasom Stürzlom (komerciala). Kot izvršni direktor se bo Mike Bucher osredotočil na strateško usmeritev celotne skupine, nacionalno in internacionalno prodajo ter marketing pri Schöcku.

„S svojo temeljno usposobljenostjo za toplotno izolacijo nosilnih sklopov in zvočno izolacijo ter z nedavno razvitim tržnim segmentom pritrdilnih sistemov za fasade je Schöck najbolj vznemirljiva družba v gradbeni industriji. Kot ekspert za gradbene elemente se zavzema za energijsko učinkovitost in moderno gradnjo. Poleg tega so vzpostavitev sektorja za digitalizacijo v zadnjih letih in novo nastale rešitve že nakazale pot v prihodnost družbe. Veseli me, da mi bodo moje strokovno znanje in izkušnje pomagale pri vodenju in oblikovanju Schöckove strateške usmeritve. Poudarek ostaja na nudenju dodane vrednosti našim kupcem in partnerjem v vsej vrednostni verigi,” poudarja Mike Bucher.

Alfons Hörmann je zasedel mesto predsednika uprave Schöck AG v letu 2017. Pred tem je bil član Schöckovega nadzornega odbora od leta 1999 in predsednik od leta 2003. V mnogih letih službovanja v družinskem podjetju je z velikim osebnim prizadevanjem uspešno razvijal  nasledstvo ustanovitelja družbe Eberharda Schöcka. V preteklem finančnem letu 2019 je Schöck Group dosegla prodajo 202 milijona evrov  in presegla mejo 1000 zaposlenih.

Prevzemanje
Mike Bucher bo postal novi predsednik uprave Schöck AG
docx, 13,68 KB
Foto 72 dpi
jpg, 150,04 KB
Foto 300 dpi
jpg, 727,98 KB