Išči
Schöck Tronsole® tip F: Zvočna izolacija za priključitev stopnic k podestu z konzolnim spojem

Schöck Tronsole® tip F: Zvočna izolacija za priključitev stopnic k podestu z konzolnim spojem

Schöck Tronsole® tip F

Schöck Tronsole® tip F omogoča zvočno izolirano priključevanje montažne stopniščne rame in podesta. Schöck Tronsole® tip F loči stopnice od podesta po vsej površini, tako da je nevarnost zvočnih mostov kar najmanjša.

več
Prednosti
  • Elastomerni ležaj Schöck Elodur® za odlično zaščito pred udarnim zvokom.
  • Zmanjšanje udarnega zvoka po DIN7396: ΔLw* ≥ 32 dB za razred nosilnosti V1, ΔLw* ≥ 31 dB za razred nosilnosti V2.
  • Nalepni šarnir za enostavno rokovanje in kot zaščita Tronsole® pri nameščanju stopnic.
  • Z integriranimi montažnimi lepilnimi trakovi, ki se nalepijo na montažni element, da izdelek pri premeščanju stopnic ne zdrsne. Za hitro in učinkovito izvedbo.
  • 5 standardnih dolžin: 1,00 m, 1,10 m, 1,20 m, 1,30 m in 1,50 m za enostavno prirezovanje in zmanjšanje količine odrezkov. 
  • Priključek konzol s Tronsole® tip F se lahko uvršča v razred požarne zaščite F90 po DIN4102.
  • Pomembno orientacijo v tej smeri predstavlja klasifikacija zaščite pred udarnim zvokom po ÖNORM B 8115-5. Z novim Schöck Tronsole® postaja standard za stopnice razred zvočne zaščite A - visoko udobje.
  • Vsi ležaji so optimizirani za njihovo uporabo po geometriji in recepturi. S tem dosegajo vsi izdelki podobno zmanjšanje udarnega zvoka ΔLw* ≥ 27 dB do ΔLw* ≥ 34 dB. Za zanesljivo zaščito pred udarnim zvokom.
Stopniščni sistemi
Schöck Tronsole® Filmi
Poslušajte razliko.
Primerjava izolacije udarnega zvoka.

Preizkusni postopek določanja zvočne izolativnosti zvočno izolacijskih elementov za stopnice je opisan v osnutku standarda DIN 7396 "Gradbeno akustično preizkušanje - Preizkusni postopek za akustično karakterizacijo ločilnih elementov za masivne stopnice", izdaja 06-2016.

Prepričajte se o učinku izolacije udarnega zvoka Schöck Tronsole® v primerjavi z običajnimi rešitvami na gradbiščih in s togimi priključki brez zvočnega ločevanja.

Schöck Elodur®
Schöck Elodur®: Elastomerni ležaj Schöck Elodur je osrednji del Schöck Tronsol in skrbi za optimalno zvočno izolacijo

Schöck Elodur® je novo razviti elastomerni ležaj in bistveni sestavni del Schöck Tronsole®. Z nadaljnjim razvojem sestave in novim oblikovanjem se je izolirnost Schöck Tronsole® proti udarnemu zvoku lahko še izboljšala. Novi Schöck Tronsole® dosega za okoli 10 dB boljšo izolirnost pred udarnim zvokom kot običajni zvočno izolacijski ležaji. To ustreza približno polovici subjektivno zaznane glasnosti.

Dokumenti o načrtovanju
Tehnična informacija
Tehnična informacija Schöck Tronsole® tip F
pdf, 1,74 MB (18.05.2020)
alek_Ale_230x120px_RGB
Za vsa dodatna vprašanja, pa se lahko obrnete na nas tudi osebno.

Aleš Žalek

področni vodja

GSM: +386 31 807 077

E-mail: ales.zalek@schoeck.si